Puslapiai

2016 m. kovo 9 d., trečiadienis

Orkaitėje kepta vyriška pica su saliamiu ir daržovėmis

Šiek tiek apleidau savo receptukus, tačiau sukaupiau nemažai ir šiandien prisiverčiau viską įkelti. Buvau visai pamiršusi, kad kai gaminome su mylimu vyru picas, žadėjau su Jumis pasidalinti ne tik savo kūryba, bet ir savo antrosios pusės, todėl šiek tiek vyriška ir labai gardi, soti ir gerai užkišanti pica Jūsų teismui.
1 porcijai reikės:

Picos padui, kurio užtenka dviems porcijoms:

200 ml pieno,
330 g pilno grūdo kvietinių miltų,
7 g sausų mielių,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. druskos,
2 a.š. cukraus.

Picos priedams:

1 v.š. pomidorų padažo,
1 vnt. rauginto agurko,
1/4 vnt. paprikos,
0,5 vnt. pomidoro,
Saujelės konservuotų kukurūzų,
Saujos špinatų,
Šiek tiek krapų,
3-4 riekelių saliamio,
Saujos gražgarsčių,
Saujos tarkuotų visų sūrių mikso "Džiugas"
Saujelės tarkuoto picos sūrio "Džiugas"

Orkaitėje kepta vyriška pica su saliamiu ir daržovėmis

Picą pradedame gaminti nuo pado, kurio, kaip jau minėjau ankščiau, užtenka dviems porcijoms. Šiltame piene ištirpiname mieles su cukrumi ir duodame pastovėti apie 10 minučių. Paimame didesnį dubenį, suberiame miltus, druską ir viską sumaišome. Kai mieles pakilusios galime miltuose viduryje padaryti įdubimą, supilame pieną su mielėmis, aliejų ir pradedame minkyti tešlą. Minkome apie 10 minučių kol nebelimpa prie rankų, jei tešla per kieta galime panaudoti vandenį, minkant vis pašlapiname. Kai tešla pasidaro glotni, ją susukame į rutuliuką, apvyniojame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje kildintis apie 30 minučių.

Kol tešla kyla galime pasiruošti viršutinės dalies ingredientus. Saliamį, agurkus, papriką, pomidorą ir krapus supjaustome.

Kai tešla pakilusi, padaliname ją į 2 apvalius rutuliukus. Vieną norimą rutuliuką iškočiojame iki lygaus, apvalaus pagrindo. Tuomet šiek tiek aptepame viršutinę dalį aliejumi. Vidurį ištepame pomidorų padažu ir išdėliojame ant viršaus visus norimus ingridientus špinatus, pjaustytą pomidorą, smulkintą papriką, konservuotus kukurūzus, pjaustytą raugintą agurką, saliamį, krapus. Apibarstome sūriu ir pašauname į įkaitintą iki 240-250⁰C laipsnių orkaitę. Kuo didesnė temperatūra, tuo traškesnis pagrindas gausis. Iškepus picai apibarstome gražgarstėmis ir patiekiame ant stalo ir mūsų vyrai apsivalgo ilgam!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą