Puslapiai

2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Vyriški, tvirti ir labai skanūs naminiai mėsainiai

Savaitgaliais mane aplanko tinguliukas, o tais momentais kažkur giliai mintyse, prašau savo mylimo žmogaus pasidarbuoti virtuvėje už mane, o kai mano slapti prašymai išsipildo būnu laaabai laiminga, nes skanauti tenka patiekalais, kuriuos leidžiame sau tikrai ne dažnai, vis gi tai nelabai sveika, bet verta nuodėmės.. Šį receptą buvau užsislėpus iš ankstesnių savaitgalių, bet kadangi šiuo metu sergu ir nelabai turiu noro suktis virtuvėje dalinuosi savo užkauptais receptais.
3-4 porcijoms reikės:

550 g smulkintos/maltos vištienos (tinka ir malta kalakutiena),
6 vnt. mėsainių bandelių, 
6 vnt. lydyto čederio sūrio (naudojome "President") 
0,5 vnt. raudonasis svogūnas, 
6 vnt. mažų raugintų agurkėlių, 
6 salotos lapų, 
Majonezo+pomidorų pastos mišinio, 
Maltos mėsos prieskonių, 
Juodų pipirų, 
Maltų lauro lapų, 
Česnako granulių, 
Maltų petražolių, 
25 g sviesto, 
1 vnt. kiaušinio.

Vyriški, tvirti ir labai skanūs naminiai mėsainiai

Išėmus iš pakuotės vištieną sudedame į gilesnį indą, beriame visus nurodytus prieskonius ir įmušame kiaušinį, tuomet visą mišinį sumaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.
Supjaustome riekelėmis svogūną ir raugintus agurkus.
Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir ištirpiname sviestą, ant sviesto apkepiname bandelių abi puses, kol gražiai paruduoja. 
Kai bandelės apkeptos ant jų tepame majonezo ir pomidorų pastos mišinį (sumaišome 1 a.š. majonezo su 1 a.š. pomidorų pastos ir aptepame bandelių vidinę dalį). 
Tuo pačiu metu suminkome apvalius kotletukus, bet ne storus ir dedame kepti.
Kai mėsa iškepusi, ant bandelės dedame salotą, svogūnus, tuomet iškeptos mėsos paplotėlius, supjaustytus agurkėlius ir sūrį ir uždengiame likusia bandele.
Paruoštus mėsainius sudedame ant skardos ir pašauname į orkaitę 180-200⁰C kepame ~5 minutes kol sūris gražiai ištirpsta.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą