Puslapiai

2016 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Vištienos šašlykai ant medinių iešmelių špinatų patale

Atgaiva šaltam vakarui.. Greitai ir skaniai užkišti savo pilvukus puikus šansas!
Liko nustebęs ir vyras grįžęs po sunkios darbo dienos, kad įmanoma greitai pasigaminti vasarą primenančius lengvus šašlykiukus..
2 porcijoms reikės:

4 vnt. medinių iešmelių
4 vnt. vištienos broilerių filė juostelių
Saujos sezamo sėklų
Saujos anakardžių riešutų
Saujos špinatų
Pabarstukai
Alyvuogių aliejaus

Vištienos šašlykų marinatui

2-4 v.š. majonezo
1,5 v.š. medaus
Žiupsnelio juodųjų ir kvapniųjų pipirų
Žiupsnelio aitriujų paprikų
Žiupsnelio salotų prieskonių mišinio
Žiupsnelio maltų lauro lapų
2-3 griežinėlių šviežiai spaustų citrinos sulčių

Špinatų padažui

Saujos špinatų
0,5 vnt. šviežiai spaustų citrinos sulčių
Žiupsnelio mairūno
Žiupsnelio baziliko
Žiupsnelio petražolių
Žiupsnelio maltų lauro lapų
Žiupsnelio kvapniųjų pipirų
Žiupsnelio česnako granulių
1 a.š. majozeno
1 skiltelės česnako
Tarkuotos citrinos žievelės papuošimui

Vištienos šašlykai ant medinių iešmelių špinatų patale

1. Visų pirmą išmušame vištienos filė juosteles, tuomet pamarinuojame. Paimame vidutinio dydžio indą, dedame vištieną, apibarstome juodaisiais ir kvapniaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, salotų prieskonių mišiniu, maltais lauro lapais, įdedame majonezą, medų ir viską maišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Kai vištiena pilnai padengta marinatu, apšlakstome citrinos sultimis.
2. Sekantis žingsnis pasiruošti špinatų padažą. Špinatus sudedame į blenderį ir apibarsčius mairūnu, baziliku, petražolėm, maltais lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, česnako granulėmis bei įdėjus majonezą pradedame blenderiuoti. Kai masė pasidaro vientisa įpilame citrinos sulių ir įdedame česnako skiltelę ir dar šiek tiek pablenderiuojame. Baigus blenderiuoti rekomenduojame paragauti ir jei jaučiate trūkumą prieskonių, papildyti ir pamaišyti.
3. Įkaitus keptuvei iki vidutinės kaitros ir įpylus aliejaus, persmeigiame vištieną iešmeliais, apvoliojame pabarstukų ir sezamų mišinyje (susimaišyti pabarstukus ir sezamus inde iš anksto), tuomet dedame keptis, vis pavartykite, kad pabarstukai nepriliptų prie keptuvės dugno.
4. Baigus keptis šašlykams, paruošiame lėkštes. Pabarstome špinatų, ant špinatų dedame vištienos iešmelius ir šalia patiekiame padažą. Prieš pateikiant ant stalo patiekalą, padažą apibarstome citrinos žievelėmis, o vištieną apibarstome anakardžio riešutais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą