Puslapiai

2016 m. vasario 9 d., antradienis

Traškūs blynai įdaryti kepta smulkinta kalakutienos krūtinėle

Užgavėnės, tai šventė, kurios asmeniškai niekada nepajaučiu ir nelabai švenčiu, tačiau blynai karaliauja mano virtuvėje labai dažnai. Keista, kad tokia šventė man nemylima, nes jei kas paklaustų koks mano mėgstamiausias patiekalas visuomet atsakyčiau blynai.. Maži blynai, dideli blynai, mieliniai blynai, čirviniai blynai... Galėčiau pradėti diena su jais ir užbaigti. 
Šios dienos receptą perėmiau iš savo mamos, kuri mane dažnai jais vaišindavo, o skonis nepasimiršta ilgai, todėl rekomenduoju ir Jums, nes gamyba neužima didelės dalies laiko, o vakarienė ir kitos dienos pietūs garantuoti.
4-5 porcijoms reikės:

Tešlai. 


1,5 stiklinės kvietinių miltų (~300 ml), 
1 vnt. kiaušinio, 
1 a.š. kepimo miltelių, 
0,5 v.š. cukraus, 
1 a.š. druskos, 
1 stiklinės pienos,
0,5 stiklinės vandens. 

Įdarui. 

450 g šviežios smulkintos kalakutienos krūtinėlės, 
200 g tarkuotų morkų, 
40 g sviesto,
1,5 vnt. raudonojo svogūno, žiupsnelio bazilikų, 
Žiupsnelio petražolių, 
Žiupsnelio mairūno,
Žiupsnelio maltos mėsos prieskonių,
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.

Priedui.

Grietinės pagal poreikį

Traškūs blynai įdaryti kepta smulkinta kalakutienos krūtinėle

Pirmiausia pasiruošiame įdarą.
Įkaitiname keptuvę iki didelės kaitros ir ištirpiname sviestą, susmulkiname svogūną ir suberiame kepimui. Svogūnus kepame kol įgauna gražią auksinę spalvą.
Tuomet sudedame tarkuotas morkas ir dar pakepiname vis maišydami, kad morkos susimaišytų tolygiai su svogūnais. Jei keptuvė išsausėja įdėkite dar sviesto.
Kai morkos suminkštėja sudedame smulkintą kalakutienos krūtinėle ir mentele vis maišome kol pradeda mėsa keptis.
Į blynų kepamą įdarą dedame maltos mėsos prieskonius, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir žoleles - baziliką, petražoles, mairūną. Viską kepant gerai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
Kai įdaras iškepęs, išjungiame kaitrą uždengiame dangčiu ir patraukiame į šoną.
Sekantis žingsnis - pasiruošti tešlą.
Paimame vidutinio dydžio dubenį, įmušame kiaušinį, įdedame cukraus, druskos ir kepimo miltelių, tuomet mikseriu viską išsukame.
Į išsuktą masę pilame miltus, pieną ir plakame mikseriu, kol nelieka miltų gabaliukų, jei tešla per tiršta įpilame vandens papildomai. Nuo tešlos tirštumo priklauso blyno storumas.
Įkaitiname blynų keptuvę, ištepame sviestu ar aliejaus lašeliu ir pradedame kepti lietinius blynus.
Kai lietiniai blynai pagaminti, dedame į blyno vidurį kalakutienos įdarą ir gražiai sulankstome, kad įdaras neišbyrėtų.
Kad blynai būtų traškūs prieš patiekiant juos reikia iš abiejų pusių apkepti svieste kol apskrunda.
Valgyti rekomenduojame su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą