Puslapiai

2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa citrinų sultyse

Iš ligų išlipta, bet tinginys vis dar įsisukęs į mano gyvenimą.. Po darbo noriu tik greitai ir skaniai pavalgyti, o tada gelbėja mane salotos su pasirinkta apkepta mėsa, užtrunku daugiausiai 30 min. ir gatava, ar gali būti kas geriau?

2 porcijoms reikės:


200 g šviežios triušienos kumpelių mėsos, 
1 gūžės salotų, 
6-8 vnt. mažų vyšninių pomidorų, 
2 vnt. agurkų, 
1 saujos špinatų, 
1 saujos moliūgų sėklų, 
1 saujos konservuotų avinžirnių, 
Druskos
Kvapniųjų ir juodųjų pipirų, 
0,5 vnt. citrinos sulčių, 
Žiupsnelio petražolių , 
Žiupsnelio mairūno, 
Žiupsnelio salotų prieskonių mišinio, 
2 skiltelių česnako, 
1 vnt. kiaušinio, 
Pabarstukų, 
Žiupsnelio Džiugo sūrio.


Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa citrinų sultyse

1. Pirmiausia išėmus iš pakuotės triušienos kumpelių mėsa išmušame, kad mėsa būtų kuo plonesnė. Pamarinuojame abi mėsos pusės su petražolėmis, mairūnu, citrinos sultimis, pipirais ir smulkiai pjaustytu česnaku.

2. Kol triušiena marinuojasi pasiruošiame salotas, į didelį dubenį susmulkiname salotą (smulkinti patariame rankomis), vyšninius pomidorus, agurkus, špinatus ir avinžirnius. Pabarstome pipirais ir druska bei apliejame citrinų spaustomis sultimis ir aliejumi.

3. Kol salotos sugeria citrinų sultimis, kepsime triušienos kumpelių mėsą. Ją susmulkiname mažais gabalėliais, apvoliojame kiaušinio plakinyje ir pabarstukuose ir kepame vidutinio karščio įkaitintoje keptuvėje pateptoje aliejuje kol apskrunda.

4. Kai mėsa iškepa, ją išimame ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalai. Tuomet salotas dar kartą pamaišome dubenyje ir padaliname į porcijas, tuomet sudedame ant salotų keptą triušieną ir apibarstome moliūgų sėklomis bei Džiūgo sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą