Puslapiai

2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Spagečiai su sveiku daržovių ir anakardžių padažu bei krevetėmis

Savaitgaliai mane žavi tuo, kad laiką gali paskirstyti pagal save. Nepriklauso laikas niekam, tik tau, todėl šeštadienio valgiaraštis šį savaitgalį priklausė nuo manęs, o aš leidau sau pasireiškšti kitaip. Norėjau nustebinti antrąją pusę su neįprastai patiekalais ir manau, kad man pavyko, nes nustebinau ir pati save. Mūsų pietų stalą puošė ekologiški spagečiai, kurie maudėsi daržovių ir anakardžių riešutų padaže bei skriejo malonus krevečių kvapas, kuris man visad pakelia nuotaiką.
2 porcijoms reikės:

250 g Ekologiškų visadalių miltų spagečių

2 saujų krevečių (naudojau šaldytas, rekomenduočiau naudoti karališkas krevetes)
Vandens šaldytoms krevetėms atšildyti
0,5 vnt. šviežiai spaustų laimo sulčių (krevetėms)

0,5 vnt. svogūno
3 vnt. bulvių
Vandens (svogūnui ir bulvėms virti)
0,5 puodelio anakardžio riešutų
Žiupsnelio džiovinto baziliko
Žiupsnelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio džiovintų petražolių
Žiupsnelio mairūno
1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
Druskos padažo skoniui reguliuoti
3 didesnių skiltelių česnako

1 vnt. agurko
4 vnt. salotų lapų
4 vnt. geltonųjų mažųjų pomidorų

Spagečiai su sveiku daržovių ir anakardžių padažu bei krevetėmis

Pirmiausia pradedame gaminti skanųjį ir ypatingąjį, gana, sveiką padažą. Nusiplauname ir nusilupame bulves bei svogūną. Bulves supjaustome mažais kubeliais. Į didesnį puodą įpilame vandens ir sudedame daržoves virtis. Verdame apie 10-15 minučių kol suminkštėja.
Kai daržovės išverda, jas išgriebiame į indelį, o vandenį pasiliekame, kad šiek tiek atvėstų. Tuo metu kol vanduo vėstą, paimame antrąjį didesnį puodą, įpilame vandens ir sudedame spagečius virtis. Spagečiai verda apie 17-20 minučių.
Kol spagečiai verdasi, laikas pasiruošti padažą. Į blenderį supilame anakardžio riešutus, užpilame jau šiek tiek atvėsusio daržovių sultinio (vandens), sudedame išsivyrusias bulves ir svogūną, pabarstome baziliko, raudonėlių, petražolių bei mairūno, įspaudžiame citrinos sulčių ir nuspaudžiame blenderio mygtuką padažo gamybai. Kai masė pasidaro gliti, įpilame dar šiek tiek vandens, kad ji būtų skystesnė ir įdedame česnako skilteles bei įberiame druskos, tuomet  dar pablenderiuojame kol pajuntamas česnako kvapas. 
Kol padažas blenderiuojamas, paimame didesnį puodelį, supilame šaldytas krevetes ir užpilame karšto vandens bei išspaudžiame laimo sultis. Leidžiame krevetėms sušilti.
Per tą laiką kol buvo gaminamas padažas, spagečiai jau būna išvyrę. Nupilame vandenį ir užpilame padažą, viską išmaišome, kad padažas vienodai pasiskirstytų po spagečius. Nuo krevečių nupilame vandenį, o pačias krevetes sudedame į spagečių ir padažo masę. Dar kartelį viską sumaišome ir galime tiekti ant stalo. 
Mes lėkštes papuošėme salotų lapais, agurkais ir mažaisiais pomidorais, kurie praturtino spagečių skonį. Spagečiai buvo paruošti per maždaug valandą laiko, o skonis buvo vertas laukimo, skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą