Puslapiai

2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Orkaitėje keptas paprastasis, mažasis karpis žolelių marinate

Receptas iš tos pačios, geros, laisvos dienos, kai teko karaliauti virtuvėje ir skanauti iki numirimo. Be rašydama Jums pastebėjau, kad būtent antradienį praleidau net tik valgydama, bet valgydama labai žaliai. Žali pusryčiai, žali pietūs.. Nors kokie ten pietūs, jei pusryčiai 15 val., o pietūs 18 val.
Na tiesiog, nelabai normalus, bet mano suvaidintas sveikas gyvenimas, dalinuosi receptu, kuris labai kuklus, greitas, sakyčiau, sveikas ir begalo skanus.
1 porcijai reikės:

1 vnt. mažojo, paprastojo karpio
0,5 vnt. citrinos
Žiupsnelio mairūnų
Žiupsnelio baziliko
Žiupsnelio raudonėlių
Žiupsnelio žuvies prieskonių
2 skiltelių česnako
Saujos špinatų
Sėklų salotų mišinio (saulėgrąžos ir moliūgų sėklos)
1 vnt. agurko

Orkaitėje keptas paprastasis, mažasis karpis žolelių marinate

Pirmiausia nuplauname žuvį ir nusausiname su popieriniu rankšluostuku, tuomet pasitiesiame foliją, kurioje marinuosime karpį. Abi karpio puses apibarstome žuvies prieskoniais, mairūnu, baziliku, raudonėliu, aplaistome citrinos sultimis ir įtriname citrina. Susmulkiname česnaką ir mažais  jo gabalėliais įtriname karpį. Įkaitiname orkaitę iki 200⁰C ir užlanksčius folijos kraštus dedame karpį keptis ir troškintis citrinų ir žolelių marinate. Kepame apie 15-20 min., likus 5 min. iki kepimo pabaigos folija praskleidžiame ir leidžiame karpiui apskrusti ir pasausėti.
Kai žuvis iškepta, pasiruošiame lėkštę. Įdedame špinatų, supjaustome agurką, įdedamę žuvį ir apibarstome sėklų mišiniu. Vuolia! 30 min. darbo  ir patys skaniausi pietūs ant stalo.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą