Puslapiai

2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

Orkaitėje kepta pica su krevetėmis ir daržovėmis

Sekmadienį nusprendėme pasilepinti, net gi, turbūt per daug, nes tai nemaža nuodėmė, po tokios švarios ir sveikos savaitės, tačiau be galo stengiaus iš blogio išspausti visą kas geriausia. Sumąstėme pasigaminti picas, žinoma, mano ir vyro šiek tiek skirėsi sudėtis, tačiau picos padai buvo vienodi. Plušėjome virtuvėje abu, o tai, kad dirbau ne viena aš, mane be galo žavėjo. Na, bet apie vyrišką picos receptą vėliau, dabar pasidalinsiu savuoju, krevetėmis praturtintu receptu.
1 porcijai reikės:

Picos padui, kurio užtenka dviem porcijoms:

200 ml pieno,
330 g pilno grūdo kvietinių miltų,
7 g sausų mielių,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. druskos,
2 a.š. cukraus.

Picos priedams:

1 v.š. pomidorų padažo,
1 vnt. rauginto agurko,
1/4 vnt. paprikos,
0,5 vnt. pomidoro,
Saujelės konservuotų kukurūzų,
Saujos špinatų,
Šiek tiek krapų,
Kelių saujų krevečių,
Saujos gražgarsčių,
Saujos tarkuotų visų sūrių mikso "Džiugas"
Saujelės tarkuoto picos sūrio "Džiugas"

Orkaitėje kepta pica su krevetėmis ir daržovėmis

Picą pradedame gaminti nuo pado, kurio užtenka dviems porcijoms. Šiltame piene ištirpiname mieles su cukrumi ir duodame pastovėti apie 10 minučių. Paimame didesnį dubenį, suberiame miltus, druską ir viską sumaišome. Kai mieles pakilusios galime miltuose viduryje padaryti įdubimą, supilame pieną su mielėmis, aliejų ir pradedame minkyti tešlą. Minkome apie 10 minučių kol nebelimpa prie rankų, jei tešla per kieta galime panaudoti vandenį, minkant vis pašlapiname. Kai tešla pasidaro glotni, ją susukame į rutuliuką, apvyniojame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje kildintis apie 30 minučių.

Kol tešla kyla galime pasiruošti viršutinės dalies ingredientus. Šaldytas krevetes puodelyje užpilame karštu vandeniu, kad sušiltu. Agurkus, papriką, pomidorą ir krapus supjaustome.

Kai tešla pakilusi, padaliname ją į 2 apvalius rutuliukus. Vieną norimą rutuliuką iškočiojame iki lygaus, apvalaus pagrindo. Tuomet šiek tiek aptepame viršutinę dalį aliejumi. Vidurį ištepame pomidorų padažu ir išdėliojame ant viršaus visus norimus ingridientus špinatus, pjaustytą pomidorą, smulkintą papriką, konservuotus kukurūzus, pjaustytą raugintą agurką, krevetes, krapus. Apibarstome sūriu ir pašauname į įkaitintą iki 240-250⁰C laipsnių orkaitę. Kuo didesnė temperatūra, tuo traškesnis pagrindas gausis. Iškepus picai apibarstome gražgarstėmis ir patiekiame ant stalo, nuo skanumo galima ir pirštus apsilaižyti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą