Puslapiai

2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Minkštutėliai grietiniečiai su varške

Ech tos nekaltos nuodėmės niekaip nepabėga nuo mano stalo.. Bet kam save kankinti, kai gali pasimėgauti nerealių skonių įvairove, o tavo akyse tik ir sukasi patiekalai, kuriems atsispirti nevalia.
Šiam kartui Jums pasiūlysiu minkštutėlių grietiniečių su varške receptą, kurį rekomenduoju išbandyti visiems!
4-6 porcijoms reikės:

Tešlos gamybai:

350 g miltų
150 g sviesto (palaikyti kambario temperatūroje, kad būtų minkštas)
150 g grietinės
95 g cukraus
1 vnt. kiaušinio
1/2 a.š. kepimo miltelių
Druskos pagal skonį

Įdaro gamybai:

150 g liesos varškės
30 g miltų
3 v.š. cukraus
1 vnt. kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus

Pirmiausia vidutinio dydžio inde išsukame sviestą su cukrumi. Išsukus sviestą įmušame kiaušinį, supilame grietinę ir išmaišome iki vientisos masės. Tuomet paimame antrą vidutinio dydžio indą ir jame sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską. Kai miltų masė susimaišius ją supilame į sviesto ir grietinės masę. Tešlą gerai iškočiojame ir išspaudžiame 8-10 cm skersmens apskritimus. Kai skritulėliai išspausti, pasiruošiame įdarą. Atskirame inde sumaišome varškę su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir įmušame kiaušinį. Visą masę gerai išmaišome šakute. Kai varškės masė pagaminta, imame po tešlos skritulėlį, į jo vidurį dedame įdarą, tvirtai užlenkiame ir šakute įspaudžiame ornamentus. Kai grietiniečiai paruošti, įkaitiname orkaitę iki 200⁰C kaitros, išklojame ant blėkutės kepimo popierių, sudedame grietiniečius ir aptepame kiaušinio plakiniu. Grietiniečius kepame apie 20-30 minučių, kol gražiai apskrunda.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą